28.8.10

Like a butterfly I want to live.

Mai sunt patru zile de vara, doar atat. Inainte mi-as fi dorit ca vara sa dureze la nesfarsit si eu sa ma bucur de ea. Acum totul mi se pare monoton, nu-mi mai trebuie vara, nu-mi mai trebuie internet, nu mai vreau sa stau pana la doisprezece noaptea treaza. Vreau as fie toamna! Sa fie toamna si eu sa merg la scoala, sa-mi umplu timpul cu invatatul si sa uit ca a fost vara. Vreau sa visez iar la vacanta, dar vreau ca atunci cand vine sa ma bucur de ea.
Mi-ar fi placut sa fiu un fluture, ei nu au nicio grija, traiesc doar o zi si o traiesc din plin, n-au timp de regrete, n-au timp sa se razgandeasca, totul e un impuls, un frumos impuls pentru a trai.
Stiu ca in iarna am citit un text in care personajul isi pierdea timpul jucandu-se pe calculator, el spunea ca si-ar dori ca realitatea sa fie ca un joc, unde sa existe butonul save, iar atunci cand faci o greseala sa te intorci de unde ai salvat. Asa si eu mi-as dori sa existe comanda asta si sa derulez tot ce s-a intamplat vara asta si sa sterg totul cu un burete, sa am ocazia sa imi fac o viata diferita.
Dar toate sunt doar vise, niste vise care niciodata nu se vor implini.

4 comentarii:

Roxa David spunea...

Și regretele sunt bune la ceva. Daca nu ai regreta o gresala, nu ai îndrepta-o. Trebuie să privești totul așa, altfel nu ajungi prea departe. :)

Textul de care pomeneai nu era cumva din "Pururi tânăr înfășurat în pixeli" de Mircea Cărtărescu?

Our School spunea...

Ai dreptate roxa, era 'Pururi tanat infasurat in pixeli' mi-a placut foarte mult textul ala.

Roxa David spunea...

Da... eu sunt îndrăgostită de cărțile lui. ^^

Amarena spunea...

Stii vorba aia cu "ce e prea mult, strica". Vara e buna, dar prea multa vara e aiurea. E bine sa se termine ca ne plictisim la un moment dat de atat timp liber.
Si incearca sa nu mai regreti nimic, gandeste-te: asta am vrut, am simtit si mi-a placut sa fac atunci. Acum gandesc altfel, dar nu are rost sa imi pierd timpul cu regrete, merg mai departe. :)
Asta e unul din princiile mele de aur.

Un produs Blogger.