31.10.10

Happy Halloween!

Nu pot sa cred ca deja e Halloweenul! Peste tot sunt numai cranii, bostanei si alte chestii infricosatoare.
Mare lucru n-am facut, dar e dragut sa stii ca e Haloween. Nu e o sarbatoare prea "sarbatorita" la noi in Romania. Stiu ca vroiau colegii as facem vineri o petrecere, dar sigur nu ne-ar fi lasat. Ei macar acum pot sa stau in fata calculatorului cu o punga mare de chipsuri cu branza(care miros a sosete nespalate dupa cum spune mama), cu suc si floricele, si sa ma uit la un film horror. Asa pot sa spun si eu ca n-a trecut Halloweenul fara sa fac si eu ceva.
Halloween fericit! 

30.10.10

Dependenta.


Internetul e ceva de care nu ma pot lipsi niciodata. Pot sa nu-mi vad capul de treaba, sa ma simt oribil, sau sa am orice alta stare care sa nu-mi permita sa fac prea multe si cinci minute tot deschid calculatorul ca sa intru pe diferite siteuri unde am eu treaba.

Mi-am facut mai nou cont de facebook. De ce? Pai nu stiu nici eu. Am vazut ca foarte multa are si am zis sa vad si eu cu ce se mananca facebookul asta. Parca vad ca o sa-l abandonez asa cum am facut cu Twitterul si cu Hi5-ul. Dar acum imi place, intru zilnic ca sa vad cine ce a mai scris si sa-mi hranesc animalutul.
Am si cont pe missbimbo pe care intru zilnic, alta pierdere de timp, dar imi place, cel putin asa cred.
Am cont pe forumuri, pe multe forumuri, dar activez pe foarte putine. Ca veni vorba de forumuri, trebuie sa subliniez ceva ce stiam ca o sa se intample, mi-am lasat ultimul forum in plata Domnului, mi-a spus Rux ca asa o sa fie, ma bucur doar ca a fost un forum mai mare si am putut sa-mi fac prieteni mai multi pe el.
Am cont pe Youtube, pe Trilulilu, pe ce ore n-am cont? 
Uite cum imi pierd eu timpul. Sa nu mai spun ca messul e ceva fara de care nu pot trai, e simplu sa intru pe mess si sa vorbesc cu cineva fara sa-l vad si fara sa ma simt nu stiu cum ca trebuie sa-i zic acel lucru.
Deci petrec cel putin 3 ore in fata calculatorului.
P.S. Imaginea asta e prea tare! Am ras cu lacrimi cand am vazut-o, dar din nefericire reflecta un adevar pe care uneori nu vrem sa-l acceptam.

29.10.10

Letters.

Am inceput prin septembrie sa vorbesc cu cateva fete prin scrisori. Sincer imi place foarte mult, dar e o mica problema, timpul, n-am mult sii trebuie sa incerc sa scriu prin pauze scrisorile.
Ma rog, nu asta e important. Imi place ca prin scrisorile astea mi-am dat seama ca oricat ai vorbi cu o persoana pe net nu se compara cu vorbitul prin scrisori si iti dai seama de multe chestii prin scrisori. Scrisul spre exemplu e o chestie destul de importanta, iti dai seama de personalitatea celui care scrie scrisoarea si de situatia in care se afla cand a scris-o, in unele cazuri merge, in altele nu, acum depinde de situatie. Si mai e si faptul ca prin scrisori parca vorbesti mai deschis. 
Si chestia cea mai importanta: Scrisorile le poti pastra, in timp ce convorbirile pe mess se pierd pentru ca nicio memorie de calculator nu o sa te tina o viata.
Pana acum am primit scrisori de la: Crina, Silvia, Yana sii Lecsa. Fiecare are un scris diferit, are un mod diferit de a gandi si de asta sunt atat de speciale. 
Daca mai vrea cineva sa corespondeze cu mine stie unde ma gaseste.

22.10.10

Mai buna ca prima?

Nu stiu cati dintre voi stiti, dar mai nou a aparut o carte intitulata Dracula, mortul viu, la inceput nu stiam ca are vreo legatura cu cartea pe care eu o ador inca din copilarie Dracula scrisa de Bram Stoker. Se apare ca aceasta carte este scrisa de stra-stranepotul lui Stoker, Dacre si un anume Ian, de care nu prea m-am interesat, sincer cand am vazut cartea pe rafturile dintr-o librarie am zis ca trebuie sa fie o porcarie scrisa de un autor care incearca sa copieze stilul lui Stoker. Uite ca nu a fost chiar cum ma asteptam eu, aceasta porcarie, cum am numit-o eu dupa ce am etichetat-o cu duritate pentru ca eram revoltata ca cineva incerca sa-l copieze pe autorul meu preferat, este scrisa cu ajutorul unor insemnari facute de Bram Stoker si lasate in arhiva familiei.
N-am citit cartea, dar coperta si desrierea m-au facut destul de curioasa. As vrea sa o citesc ca sa pot sa fac o comparatie intre ea si favorita mea, probabil o sa mi-o fac cadou de ziua colegei mele, sau o sa o vreau de Mos Neculai care apropo e pe 6 noiembrie deci mai am ceva de asteptat.
Uitati ce spune USD Today despre aceasta carte:
"Dracula, mortul viu păstreză chintesenţa şi splendoarea gotică a romanului lui Bram Stoker. O continuare care a meritat să fie aşteptată 112 ani."
Eu una sper sa se apropie macar cu 30% cartea de afirmatia facuta de cei de la USA Today.

21.10.10

N-a existat.

Mi-am dat seama ca fericirea n-a existat niciodata cu adevarat, e doar o umbra a ceea ce credem noi ca este fericirea ce provoaca o stare euforica pe moment si care atunci cand dispare te intristezi brusc si nu stii de ce. E ca un drog care atunci cand isi pierde efectul il tanjesti din ce in ce mai mult, sincer eu ma declar dependenta de starea asta euforica pe care o am uneori, pentru ca atunci cand nu o am ma simt distrusa si parca toata lumea mi-ar fi cazut in cap. Vad totul de parca toti au ceva cu mine si nimeni nu tine la mine, desi asta e o afirmatie foarte falsa, exista persoane care au demonstrat ca tin la mine.
In ultima vreme mi-am dat seama cat de mult am nevoie sa fiu incurajata, sa ma simt apreciata, orice gest marunt in ultima vreme inseamna extrem de mult. Inainte nu eram asa. Inainte aveam nevoie de lucruri marete, dar acum si lucrurile mici pot aduce un zambet.

12.10.10

Tristete.

In ultima vreme ma simt ca si cum as fi foarte vinovata de ceva. Si cred ca stiu si de ce. Constiinta mea imi reproseaza ca m-am lasat pe tanjeala, ca nu mai invat ca alta data si ca la sport risc sa iau un 7 si sa nu-mi mai vad visul cu ochii, asta ma face sa ma simt ca naiba, imi distruge tot cheful si-mi vine sa plang la fiecare cinci minute. Ma simt groaznic! Si nici nu stiu ce sa fac ca sa uit. Probabil toti mi-ar spune ca sunt fraiera ca nu merita! Dar mi-am distrus viata sociala 3 ani de zile ca sa ma mentin cu media 10 si degeaba! daca-mi pune 7 la sport imi distrug toata media! Am vorbit cu mama desper asta si mi-a raspuns foarte sec, mi-a spus ca ei nu-i pasa! Si mi-e ciuda! Am facut toate astea ca sa-i demonstrez ei ca pot si eu sa fiu la fel de buna cum a fost ea si degeaba.
Stiu ca nu ar trebui sa ma consum atat, ca in viata mai ei si note mici, dar m-am chinuit atat, am invatat pana n-am mai putut si degeaba, daca-mi pune 7 toata munca mea se duce pe apa sambetei. Pur si simplu nu suport gandul asta. Cei din jurul meu nu fac decat sa-mi spuna ca ma concum degeaba, ca notele nu sunt totul, dar epntru mine sunt. Am stat ani buni si m-am uitat cum toata lumea ii lauda pe altii si niciodata pe mine, cand as fi putut si eu sa ma remarc cu ceva se intampla asta. De ce nu ne da sa invatam la sport? Asta pot sa fac! 
Am facut postul pentru ca simteam nevoia sa ma descarc, pur si simplu s-au adunat faorte mulet in mine in ultima vreme si nu am cu cine sa vorbesc. Yana invata dupa-amiaza, Lecsa la fel, Ioana e la camin si acolo nu au voie sa iasa si chiar n-am cu cine sa vorbesc! Imi lipseste foarte mult vara, imi lipsesc foarte mult prietenii mei!

9.10.10

Nothing to say.

In ultima vreme observ cat de putin valoreaza cuvantul meu in fata celorlalti. Ma simt foarte dezapreciata, nu ca am fost vreodata super apreciata, dar niciodata nu m-am simtit atat de mica in fata celorlalti. Mereu aveam ceva de spus in orice, acum mi-e mult mai comod sa tac si sa-mi vad de viata mea. M-am saturat sa fiu ignorata sau sa mi se spuna: "Da ce stii tu?". Uite ca eu stiu, poate uneori stiu mai bine ca altii, dar totusi daca eu spun ceva nu sunt luata in seama.
Viata mea a ajuns sa fie banala. Nu mai am timp de distractie, nu mai am timp pentru mine aproape deloc. Vin de la scoala obosita si nu vad decat patul uneori, dar trebuie sa invat si sa imi fac temele, uneori urasc viata de elev, e epuizanta. Programul meu de luni pana vineri e asa: scoala - teme - invata- intenet(foarte putin) - somn, sambata e asa: cex - teme - invatat - citit - calculator -somn, iar duminica: somn - invata -calculator - liturghie -somn. E prea multa rutina si prea multa oboseala. Vreau si eu sa ies intr-o zi in oras cu fetele, asa ca in vara, dar nu am timp! Putinul timp care-l am pentru mine il petrec dormind! Este o vorba care spune ca jumate din viata o dormi, pai cum sa nu o dormi daca restul vietii o petreci intr-o oboseala continua?

7.10.10

Powerless.

Am citit atatea carti si in fiecare vad acelasi lucru: fata slaba care nu poate face nimic si depinde mereu de un barbat! Da ce-i asta mai? Mie mi se pare cea mai mare tampenie existenta! O femeie e de trei ori mai buna ca un barbat daca stam bine si ne gandim, dar nu, in carti, pe la televizor si prin alte parti femeia e mereu slaba! Hai ca deja devine stupid!
O femeie poate face exact aceleasi lucruri ca un barbat(aa bine exceptand anumite lucruri care tin de anotomia corpului). Nu-mi place deloc pozitia in care este pusa femeia, in spatele cratitei, cum se spune. Bine acum nu mai sunt acele timpuri, dar totusi unii oameni nu inceteaza sa subestimeze capacitatea unei femei.
Spre exemplu baietii de la mine din clasa. Ei se dau mari si tari ca numai ei pot sa repare bancile, numa ei pot sa faca jaluzelele si tra la la. Ei nu pricep diferenta intre a nu vrea si a nu putea. Noi nu vrem sa ne ocupam de reparatii, nu ca nu putem, pentru ca daca stai si te gandesti noi avem mai multa rabdare ca ei si putem face lucrurile usor si cu calm. Ei ne vad pe noi ca niste fetite care se joaca cu papusele(vorba vine).

5.10.10

Sweet October.

Ce-mi place luna asta! E un timp cand totul se aseaza la locul lui, lumea se obisnuieste cu frigul  toamnei, elevii se obisnuiesc cu scoala, si eu termin cu testele initiale! Nu-mi vine sa cred ca am terminat! Deja eram satula de teste. Nu inteleg de ce nu le-am dat pe toate in prima saptamana si ne-am lungit atat!
Acum normal ar trebui sa ma linistesc si eu, sa stau sa ies cu prietenii, dar de unde ca n-am timp. Acum incep concursurile si activitatile, asta e viata mea de elev, cea pe care am ales-o din a 5a si n-am cum s-o schimb, nu-i poti spune nu unui profesor.
Eu una abia astept Halloween-ul, nu am petrecut niciodata, dar deobicei eram la tara in perioada asta si-mi faceam bostanei de aia cu fete ciudate si puneam o lunare mica inauntru si-l agatam la poarta, era dragut. Chiar daca am crescut tot vreau sa fac un bostanel de ala. Ar fi frumos totusi sa facem o petrecere anul asta, sau macar sa iesim, ca tot cade duminica, dar cine stie.

3.10.10

We heart it.

Cine nu a auzit de wehearti? E un site cu poze, multe poze.
Cand am aflat de el am zis ca n-am nevoie de asa ceva, ca e ceva gen tinypic sau photobucket, dar nu. M-ai tarziu mi-am facut si eu cont ca am vazut ca sunt foarte multe poze dragute. Majoritatea pozelor folosite de mine in posturi sunt de pe weheartit. Gasesti acolo tot felul de poze, trebuie doar sa scrii un cuvant cheie si gasesti ce-ti pofteste inima.
In plus, cum te poti exprima cel mai usor? Printr-o poza. Pozele fac minuni, uneori nu mai ai nevoie de cuvinte daca ai o poza. Si ce e mai bun decat un site obisnuit cu poze? Weheartit e mai bun decat un site obisnuit cu poze.
Da deja fac reclama, dar site-ul e foarte bun si merita asta. Asta e contul meu: weheartit.com/Ala

Un produs Blogger.