28.11.10

Azi citesc.

E urat cand auzi ca cei de varsta mea spun ca cititul e pentru tocilari. Mi se pare o prostie sa spui ca tu nu ai nevoie sa citesti. Nu-mi place ca vad la toate operele literare facute cate un rezumat pe net ca elevul lenes sa-si poata lua de acolo tema. Recunosc ca si eu mi-am luat de multe ori de pe net, dar ori nu aveam timp, ori deja citisem si nu aveam chef sa scriu singurica. Sunt carti care merita citite.
Aud de fiecare data cand merg cu o carte la scoala si stau in pauza si citesc replici de genul: "Aa eu nici in doi ani nu termin o carte de asta!" Macar au incercat? E o prostie sa spui asa ceva. O carte care-ti place o poti termina si in doua zile sau chiar mai repede daca ai timp.
Sunt atatea carti frumoase, si lumea prefera filmele facute dupa ele. Alo! Pe ce planeta traiesc oare oamenii astea? Cartea e cu mult mai buna ca filmul. E deranjant cand aud: "Pai eu astept filmul, de ce sa ma complic sa citesc cand pot sa stau cu niste floricele si sa ma holbez la un ecran mare?" Da de ce ti-a dat Dumnezeu minte? Ca sa o irosesti stand in fata unui ecran? Poti manca o punga de floricele si in timp ce citesti.

3 comentarii:

Luna spunea...

Sunt de acord cu tine în mare parte. Deci chiar ai dreptate la faza cu atributele oferite de restul celor care citesc. E foarte supărător să fii toată ziua tocilar doar pentru că ai o carte-n mână.

Amarena spunea...

Din pacate ai dreptate, nu se mai citeste asa mult cum se facea inainte, cum o faceau parintii nostrii de exemplu. Asta e un dezavantaj al tehnologiei, ai orice altceva mai interesant si distractiv de facut.
Recunosc ca nu le am eu cu cititul, dar in acelasi timp stiu si cum e sa te prinda o lectura atat de mult incat nu mai lasi cartea din mana.
Si vreau sa te corectez la ceva: nu poti manca o punga de floricele in timp ce citesti, o sa murdaresti paginile cartii :D

Our School spunea...

Eu mananc floricele cand citesc;))

Un produs Blogger.